maanantai 12. syyskuuta 2011

V36

Tällä viikolla oli jo hiukan harjoittelun makua ilmassa. Yleisväsyneisyysolo alkaa pikkuhiljaa väistyä takavasemmalle, joka on aikas kiva juttu.
Viikkoon kuului kevyttä juoksua, sauvarinnettä, juoksukisa ja pitkä lenkki. Eli ihan jees.

Olen tässä udellut ohjeistusta valmennukseen tuttavalta (ihan mm-tason urheilija) ja ilokseni todennut, että suurinpiirtein on omat ajatuksetkin asian suhteen tontilla.
Sellaisen pikkuriikkisen muutoksen teen omaan puuhailuun, että laajennan teho-skaalaa reippaasti. Kevyet todellakin kevysesti ja kovat sitten kovina. Mun suurin ongelma on ollut harjoittelun puuroutuminen ala-vk aluelle. Tästä pitää päästä nyt eroon, jos aion kykyjäni parantaa. Sunnuntain pitkällä lenkillä olikin välillä todellisia haasteita saada vauhti pidettyä tarpeeksi hitaana. Menojalkaa olisi vipattanut niin maan pirusti. Enkä opin, ehkä en. :)

Lauantaina sattui kotimaisemiin näppärästi maastojuoksukisa, jossa jolkottelin 6,5km matkan. Ihan oli ruuvi kireällä. Keskisyke 186 ja maksimit 197. Löytyi mäkeä, lyhyttä ja pitkää, jyrkkää ja hieman jyrkempää. Vedin siis ihan nappilaudassa ja oksennus kurkussa. Loppuaika 31:03. Tarjolla olisi ollut myös kaksi kierrosta, eli 13km, mut jätin suosiolla oman suorituksen tuohon lyhyempään. Oikea valinta.

Jos mulla meni 6,5 kilometrin matkaan se 31 minuuttia, niin taas vertailukohtana voisi olla vaikka 13km voittajan aika. Hiihtomies Matti Heikkinen veteli tuplamatkan aikaan 45:15. SAIRASTA SANON MINÄ! :D

Viikon treenit:
Ma: Lepo
Ti: Lepo
Ke: Juoksu 8,5km (kevyttä)
To: Hiihtoa ilman suksia 1h15min (sis. sauvamäkikampeamisia 5kpl)
Pe: Lepo
La: Juoksu 12,5mk (sis. 6,5km maastojuoksukilpailun)
Su: XC 2h15min + sauvakävely 1h5min
Yht: 6h40min

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...