maanantai 29. kesäkuuta 2015

Sappee bike park

Eilen sunnuntaina oli retkipäivä. Retki suuntautui Aitoon kupeeseen Salmentakaan, jossa sijaitsee laskettelukeskus Sappee. Kesäisin siellä on pyörinyt hissi pyöräilijöillekin jo joitain vuosia.

Olen tuolla käynyt kerran aikaisemmin, sinä kesänä kun bike parkin avasivat. Silloin jäi luonnollisesti hieman valju maku. Mutta ei kai sitä voi olettaakaan, että yhdessä keväässä rakennetaan paljon ja kaikkea. Nyt ei ollut mitään suurempia odotuksia.

Saavuin paikalle hyvissä ajoin, eli sain olla päivän ensimmäinen hissinousija. Sappeella auto jätetään mäen päälle, joten heti pääsee pätkille.
Ensimmäinen tunti meni jarruja laahatessa kun tutustuin reitteihin. Laahailin niin tehokkaasti, että kerran alhalla taisivat nesteet hieman kiehahtaa. :) Muutamien toistojen jälkeen pääsi sitten ajelemaan.

Aivan loistava paikka! On reittejä lähes joka lähtöön. Tasaisia bermipätkiä (taisin näitä sahalailla eniten kun ei Jykylästä moisia löydy), vähän juurakkoisempaa ja kivisempää pätkää ja sitten kolme ihan enduroreittiä löysin. Sellaiset kotimäkeni Laajavuoren tosi juuriset ja kiviset rätätätä-reitit puuttuivat, joka ei ole mikään huono asia. Sellaisia kun on saanut ajella jo melkein liian paljon. :)

Nelisen tuntia meni että hulilrumpsista. Olisin jaksanut pidempäänkin, mutta olkapää alkoi kipuilla niin voimakkaasti, ettei ajamisesta tullut enää mitään. Meni muuten viime yökin valvoessa kun sattuin ja jomotti.

Matkaa minulle tulee tuonne ~150km, eli tulen käymään uudestaan aivan varmasti. Hyvä reissu!

Kaveri.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...