tiistai 6. maaliskuuta 2012

46.päivä. Lääkäriä tapaamassa

Lompsin just kotiin lekurilta. Kaikki on hyvin, aikataulussa ja silleesti. Itse asiassa liikeradat ovat auenneet hämmästyttävän hyvin ja nopeasti. Oli itse ortopedikin hieman hämmentynyt. :) Mainitsin salaisen aseeni MSM:än jonka hyvistä vaikutuksista tiesikin.
Nyt vaan onpi kuntoutumisen kannalta kriittisimmät ajat edessä. Liikeradat pitää saada täyteen kukoistukseensa, voimaa sekä lihasta käpälään. Hermotusongelmasta ei kannata vielä olla lainkaan huolissaan. Jos ei korjaannu tässä maaliskuun aikana, niin sit ihmetellään lisää.
Venkuili kättä mitä ihmeellisimpiin asentoihin ja mie pistin pyynnöstä vastaan sen minkä kykenin. Parit jutut sattuivat, suurin osa oli lähes kivuttomia. Jokatapauksessa kivuiliaina päivinä ennen leikkausta on ollut pahemmat fiilikset kuin nyt. Kuuden viikon päästä käyn toisessa kontrollissa varmuuden vuoksi. 

Sit vastaukset kysymyksiini:
  • Juoksua voi aloitella vaikka heti jos tuntuu vain hyvältä. Kotimatkalla otin parit hölkkäaskeleet ja päätin samoin tein vielä hetken odotella. :)
  • Trainerilla saan ajella jos nojaaminen stongaan ei aiheuta ikävää tuntemusta. Tätä käyn kokeilemassa tänään.
  • Vesijuoksua suositteli lämpimästi
  • Sauvakävely astuu repertuariin varmaan ~2-3 viikon kulttua.
  • Aarnea saan alkaa nostella piakkoin, hallitusti. Kurotusnostot on absolutely kiellettyjä. Vaimo kiittää.
  • Uintia mukaan heti kun liikeradat antavat täysin kivuttomasti tähän mahdollisuuden.
Eli ei mene kauan kun saan kunnon treenit taas käyntiin. Jipii!

Sit hieman mussutusta:
Nivelrikon määrä tuolla olkanivelessä on ikääni nähden melkoinen. Onnenkantamoinen on se, että kuluma on kokonaan edessä sekä ylhäällä. Lavanpuoli on ehyt. Mitä suuremmala todennäköisyydellä jossain vaiheessa tulevaisuutta on nivelen keinopinnoitus odotettavissa. Se että onko tämä edessä kolmen- vaiko 20-vuoden päästä ei voi sanoa. Ei siis murehdita tätä etukäteen.
Sit solisluun nivelsiteet ovat lähes kaikki antautuneet, eli niitä ei tuolla ole. Solari on ollutkin joitain vuosia melkoisesti kohollaan ja syy on siis tämä. Peruja 2007 sattuneesta pyöräilyonnettomuudesta. Tämä on sellainen vamma, jota ei millään järkevällä tavalla kyetä tänä päivänä vielä korjaamaan. Mutta positiivista on se että tämä ei ihan kamalasti vaikuta mihinkään, jos pidän lihaksistoni hyvässä tikissä. Eli siis pidetään. :)

Et sellasta. Hyvillä mielin käpöstelin kotiin ja jatkan kuntouttamista kohti iron mania. Hip hei!


4 kommenttia:

Kauramoottori kirjoitti...

Mukava lukea, että lääkäri näyttää vihreetä valoa monipuoliselle treenaamiselle. Mutta mikä on MSM?

Sami Kokko kirjoitti...

Tuossa pieni hyvä infopaketti MSM:ään. Olkoonkin, että on kauppiaan omat sivut, mutta tietoa silti. Kaikki löytyy kyllä muualtakin interwebin ihmeellisestä maailmasta ja löytyy ihan tieteellisinä julkaisuinakin lukuisia tutkimuksia.

http://www.finnmsm.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110222-11092-25668-1/Categories/HealthTips/MSMn_edut

Mulla ollut käytössä enemmin tai vähemmin jo vuosia. Kokemukset ovat häkellyttävät. Ei ole esim. liiemmin mitään särkylääkkeitä tarvinnut napostella yhtään mihinkään kun MSM:ää aloin käyttämään.

Jupis kirjoitti...

Pitää varmaan perehtyä tuohon MSM enemmän. Pitkäkestoinen akillesvaiva ja ajoittaiset polven rutinat riesana. Käyttämässäni Bodyflex combissa on näköjään jonkin verran MSMääkin, sillä olen saanut polven rutinat aina suht nopeasti kondikseen. Paljonko sit kananttais päivässä vetää?

Sami Kokko kirjoitti...

MSM:ää jos ostaa niin kannattaa huomioida että ostaa OPTI-MSM:mää. Se on sitä puhdasta itseään.

Mulla on ollut tapana aamusella sekoittaa veteen yksi kukkurallinen t-lusikallinen. Määrällisesti tuo on noin 5g.
Olen siis ostanut jauhemuodossa, joka on aika kätevä. Eipä ole ainakaan mukana mitään tabletteihin käytettyjä ylimääräisiä lisä- ja sidosaineita.

Olkapääleikkuksen jälkeisenä kolmena viikkona vetelin aika reippaita annoksia = 3*(2 t-lusikallista)/pv.
Ja nyt kun on vielä ns. tilanne päällä 2*(2 t-lusikallista)/pv.

Tässä voisi hieman taustoja selittää.
Mulla on siis selkä- ja olkavamma historia. Varsinkin tuo selkäjuttu aiheutti aiemmin aika paljon harmaita hiuksia. Jouduin vuosikausia napostelemaan melkoisen määrän aika voimakkaitakin kipulääkkeitä. En nyt sit tiedä onko osittain päänsisäistä hommaa(ihan sama), mutta olen noista lääkkeistä päässyt kokonaan eroon MSM:n avulla.

Vaikuttaahan tottakai kaikkeen kaikki muukin mitä elämässä puuhailee, mutta muutos oli kertaheitolla vaan niin valtaisa että uskalla näin julkisestikin kertoa. :)

Jos ihan oikein muistan, niin parissa viikossa huomasin selkeää eroa entiseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...