sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Vuoden viimeisiä viedään

Kohta loppuu 2010 vuosi ja yhdenlainen tilinpäätös odottaa. Ehkä hassua pitää treenipäiväkirjaa vuoden alusta loppuun, kun siinä katkeaa hiihtokausi vähän niinkuin keskeltä kahtia. Väliäkös tuolla, tälleesti kuiteskin mennään.

Tämä viikko oli oikeastaan aika mahtava. Treenit meni kutakuinkin suunnitelmien mukaan ja vaikka sellaista ihan aavistuksellista väsymystä oli ilmassa (niin pitääkin olla) oli tekeminen enemmän kuin mielekästä. :)

Täytyy nyt aika pikaseen asettaa se joku talven massahiihtotapahtuma tähtäimeksi, niin voipi alkaa työstämään hommaa sitä kohti. Sen verran varmaankin lipeän ihan alkuperäisistä suunnitelmista, et en aloita vuoden vaihteessa mitään systemaattista triathlontreeniä vaan tähtään siihen johonkin hiihtoon ja enemmin keskityn suksimisen saloihin. Kyllä se kuitenkin kuntopohjaa ja kaikkee kehittää mitä sit triathlonhommissa tarvii.
Hiihto on vaan jotain aivan mieletöntä. Oon aina ihan fiiliksissä tuolla metsässä, vaikka joskus (aika usein mulla) hiihtotreenit on niitä kovia, ei niin miellyttäviä. Maisemat on jotain sanoinkuvaamattoman kaunista, tienoot vaihtuu. On tuo lumi vaan hieno elementti.
Kehittymisen varaa hiihtelyssä on aika rutkasti sekä tekniikan että voimatasojen suhteen. Jalat mulla vielä jaksaa ihan ok työskennellä, mut riukukäsistä (hierojani kutsui niitä siimoiksi) meinaa puhti loppua kesken. Lisää kilsoja vaan, jeee!

Kalusto rupee oleen kunnossa. Kolme paria suksia, joista kaksiin on nyt tehty pohjahionta ja ajettu kelien mukaiset kuviot. Kolmannet hiotutan myöhemmin, kun oon suorittanu niillä muutamat testit. Monot on ihan ässät. Istuu täydellisesti ja tuntuu hyvältä jaloissa. Uudet sauvat ei notku ja remelit on hyvät. Ei jää siis vehkeistä kiinni. Itseään saa syyttää, kun ei sit kulje. :D

Loppuun ne ei ketään kiinnostavat viikon treenit:
Ma: Lepo
Ti: Juoksu 10km kevyttä
Ke: Lepo + Hieronta
To: Uinti 2km + Punttia 1h20min
Pe: Hiihto 20km työmiehen keli
La: Juoksu 10km hidasta. Pakkasta -20
Su: Hiihto 26km työmiehen keli tälläkin kertaa
Yht: ~8h

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...