sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Tehomittausta?

Mulla on käytössä tuollainen Zonefivesoftwaren SportStracks 3 -treeniohjelma, johon saa latailtua kaikenlaisia pluginejä. Ohjelma toimii siis niin, että peruspalikka on maksullinen, mutta plugareita voi kylkiäisiksi koodailla kuka vaan, joka sen taidon taitaa. Mulla on tähän mennessä ollut käytössä vain gps-reittien ja korkeustietojen korjaaja, training load -plugari ja pari muuta enemmän höpöhöpöspeksailujuttua.

Nyt löysin sellaisen, jota olen pitkään kaipaillut. Trainer Power -plugarista löytyi mun käytössä oleva harjoitusvastus. Huisaa. :)  Siis täytyy heti alkuun sanoa, ettei tällä tietenkään saa mitään tarkkaa 100% faktaa irti, mutta edes jollain tavalla tontilla ollaan. On jo pitkään kiinnostanut omat tehot, tai siis oikeastaan ne olemattomat tehot. ;)
Homma toimii siis niin, että jokaisella vastusaluelle (5kpl) on laskettu oma power curve. Tämä power curve perustuu vastuksen ja nopeuden suhteeseen. Jos kesken treenin vaihtaa vastusaluetta, menee homma tietenkin poskelleen. Vaihteilla saa nopeutta lisää ja samalla vastus kasvaa = höpömpää.

Eilen kävin autotallissa polkaisemassa sellaisen 1h10min joka sisälsi 2*20min hieman reippaammalla efortilla. Ei kovaa, mut semisti. Varaa olisi ollut vielä nostaa. Ohjelma suolsi tällaisen käppyrän:
Tuo droppi tuossa keskivaiheella on vessareissu. :)

Analyysin todenperäisyyttä ei pysty millään muulla todentamaan, kuin että saisin jostain lainaan jonkun esim. Powertap-kiekon saman kokoisella takapakalla ja kiepaisisin saman treenin samalla tavalla. 
Mutta tällä todenperäisyydelläkään ei ole mitään merkitystä, koska mua kiinnostaa vaan oma kehitys, jota voi nyt oikein mitata ja tilastoida. Ensi syksynä voin sit todeta, että mikään ei ole muuttunut miksikään. :D

Tämän kuvan mukaan pitäisi olla aika hyvin pullat uunissa:

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...