sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Viikko V

Yhtä poikkeusta lukuunottamatta samalla kaavalla kuin edellinenkin viikko, eli varovaisesti ja vähäsen.
Se ainoa poikkeus tapahtui tänään, kun lähdin tunnustelu mielellä hiihtotreeniä tekemään. Päätin, että jos tuntuu vähänkään siedettävältä niin hiihdän koemielessä vk-treenin. Varmaankaan ainakaan puoleen vuoteen en ole ihan suunnitelmallista ja kunnon vauhtikestävyys harjoitetta tehnyt. Tämän muuten huomaa. Vauhdit ovat hidastuneet kaikissa lajeissa vaikka kestävyyttä on tullutkin rutkasti lisää.

Nooh, ~15minsaa alkuverraa joka tuntui ihan kohtuulliselle. Sykkeet olivat normaalit ja sitä rataa. Laajarin kohdalla näpäytin väliajan ja läksin hiihtämään Vuorenlenkkiä (5km, suht. mäkinen) lähes niin kovaa kun tällähetkellä pystyn menemään. Lappia taas Laajarin kohdalla ja tauluun statsit: 16minsaa, keskisyke 178 ja maksimit 189. Eli todella hyvä vk-treeni näin alkuunsa. Loppuun vielä ~15minsaa verraa ja poistuminen vanhempien luo sapuskoimaan. Ruokahuoltokin oli ensiluokkaista. :)
Matkalla tuli kurkusta veristä limaa ja parituntia reissun jälkeen oli melko jäätävä olo tuossa rinnan tienoilla. Joku siis elimistöä jäynää. Mut muuten ihan normi meisinki.

Nyt siis suunnitelmien mukaan kerta viikkoon jonkin sortin "oikea" vauhtikestävyys harjoite, lajina hiihto. Myöhemmin keväällä kaksi. Lajit luultavasti hiihto ja juoksu. Sit loppuhuipentumana ennen taper viikkoja kolme: juosten, fillarilla ja ehkä jokunen kerta uiden.

Näin talvella pidän juoksun, fillarin ja uinnin ihan pk-hommina ja palauttavina. Fillarilla en kovia tee vasta kun saa alle jonkin verran kilometrejä maantiellä ja uinnin aion pitää suurimmaksi osaksi kevyenä sekä palauttavana kokoajan.
Mä en tuu saamaan millään konstin uintia hyväksi, eli parempi on yritää kehittää mahd. paljon juoksua ja fillarointia. Uinti sit kisoihin niin että hyvävoimaisena pääsen polkemaan muita kiinni. Mut kuitenkin niin ettei ihan häntäpäässä rantauduta :)

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...