maanantai 28. maaliskuuta 2011

v12.

Kylläpä on ollut puhti pois tällä viikolla. Näköjään otti aika koville Vuokatin reissu.
Ti-to vietin Helsingissä koulutusreissulla. Liittyivät tuohon uuteen työtehtävään nämä opiskelut. Ti ja ke kävin kevyesti hölkkäilemässä. Oli kiva kun pääkaupunkiseudulla oli tiet ihan sulia. Sai lönkytellä kesälenkkareilla, ilman nastoja. Vastapainona lauantaina uimahallissa oli sit ihan super takkuista ja voimatonta. Ei tullut uinnista yhtään mitään. Kiva balanssi kivan ja tylsän välillä vallitsee.

Siitä hiihdosta vielä muutama sananen. Tuloslistoja tutkaillessa tein hauskan havainnon. Kun tuli toinen puolisko taivallettua heikommalla hapella, niin luulin juuri sen takia menettäneeni sijoituksia muihin suksijoihin verrattuna. Sijoituksellahan ei nyt ollut minulle mitään merkitystä tässä haasteessa, mutta mielenkiintoista silti noita jutskia seurailla. Ekan puoliskon väliaikahan minulla oli 1.53. Eli reilusti reippaammin kuin jälkimmäinen kolmekymppinen. Sijoitus kaikkien kuudenkympin hiihtäjien joukossa ja puolivälissä oli 308. Toisen kiekan aika oli siis kutakuinkin 2.13 ja loppusijoitus 279. Eli  nostin sijoitustani roppakaupalla. :)

Mulla onkin sellainen hatara muistikuva, että ~40km jälkeen vaan ohittelin porukkaa. Tosin osa loppumatkasta meni niin huonolla hapella, ettei muistiin voi välttämättä täysin luottaa. Minä siis olin hyytynyt vähemmän kuin muut. Jippii!
Keskisyke oli 167 ja huiput 189. Sykedatasta voi havaita, että loppua kohden on sykkeen suhdanne laskeva. Tarkoittaneen sitä, etten vaan kertakaikkiaan kyennyt väsymykseltä puristamaan lisää, vaikka livetuntemus oli aivan päinvastainen.

Sit on tuollainen treenianalyysi plugari käytössä josta voipi tutkailla treenien "kokonaisrasitusta" jonkinlaisella skaalauksella. Mitään tulenpalavaa faktaa tuo ei ole, mutta kyllä siitä osviittaa saa ja hieman "näkemystä" miten on lenkeillä itseään kuritellut tahi palautellut.
Kuvaavimpia on varmaan nuo rusehtavat palkit jotka simuloivat sitä rasitusmäärää eli tässä tapauksessa TRIMP:iä.
Kun noissa mun kovimmissa treeneissä olen saanut ahdistettua itseäni aika nurkkaan ja olokin on ollut aika hurja niin silti verrattuna tuohon Vuokattihiihdon palkkiin nähden ne on ollut ihan lasten leikkiä. Niin kuin siis pitääkin olla. Kisat erikseen ja treenit erikseen. Et ei ihme että hitusen on energiat kadoksissa. :)
Noista muista käppyröistä voipi sitten havaita tai olla havaitsematta kaikennäköistä. Analyysi vaatii kyllä pitkän aikavälin kokemuksia vs. data ja minulla tämä opettelu on vielä hurjan kesken.
Tuolla plugarilla voipi tutkailla tosi paljon kaikkea muutakin ja hieman saada apua oikeanlaiseen rytmitykseen. Mutta kuten edellä jo sanoin, niin ei tuohon voi tietenkään sokeasti luottaa. Omaa kehoa kuunnellen ne kuitenkin kaikki valinnat loppupelistä tehdään.

Ja loppuun viikon harjoitukset:

Ma: Lepo ja hieronta
Ti: Juoksu 5km (Hölkkää)
Ke: Juoksu 11km (Hölkkää)
To: Lepo
Pe: Hiihto 23km (Raskasta johtuen supernihkeästä luistosta)
La: Uinti ~2,5km (sisälti tekniikka ja pääsarjan 12*100m /pal15s) Veto aivan pois. + Punttia 30min
Su: Hiihto 27km (Pääosin ihan hissukseen)
Yht: ~7h30min

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...