perjantai 26. maaliskuuta 2010

Forerunner 310XT

No nyt on aika kertoa tästä kapistuksesta jotain.

"Kovassa" käytössä ollut tammikuun puolivälistä asti joka viikko ja lähes joka päivä. Mittari on saanut kestää pakkasta, lämpöä, hikeä ja vettä. Toistaiseksi ei mitään ongemia ole ollut. Käyttö on ollut vaivatonta ja helppoa, asetusten ja muiden tekeminen on sujunut kivuttomasti ja helposti joka kertoo käyttöliittymästä jotain hyvää. Verrattuna esim. Suunnon mittareihin kaikki on jotenkin selkeämpää.
Laitteeseen saa eri lajeille eri setupit, lajeja voi vaihtaa paria nappulaa painamalla. Jokaiselle lajille saa useita eri näyttöjä joihin saa max 4 info ruutua. Esim. maantiefillari osiossa tein kolme info ruutua lajille. Ekasta voi katsella treeniaikaa, sykettä, matkaa ja kadenssia. Toisessa on samat mutta matkan tilalla on kello. Kolmannessa aika isolla, syke ja kadenssi pienellä. Juoksuun ohjelmoin samankaltaisia ominaisuuksia, kadenssia tietty ei :D
Laitteen kun laittaa ulkona päälle, löytää se sykevyön automaattisesti ja alkaa hakemaan sateliittiyhteyksiä. Pilvettömällä säällä on nopeimmillaan yhteydet avaruuteen löytyneet ~15sekunnissa. Jos käy välillä sisätiloissa tallentaa mittari position, joten ulos uudestaan tullessa alkaa mittaus siinä samassa hetkessä ja oikeasta paikasta.
Vedessäkin toimii sykemittaus, tosin tuo softbeld ei sovellu uimiseen. Hiemankaan kovemmassa vauhdissa vesi työntää sykepantaa alaspäin. Foorumeilta olen lukenut kovan vyön soveltuvan uimiseen paremmin.  Kesällä tulee sit testattua gps ominaisuudetkin vedessä ollessa ja kun avovedessä tulee kuitenki käytettyä markäpukua niin ei tarvitse sijoittaa siihen kovaan vyöhön. Raportoidaan vesielementissä tapahtuvasta mittaroinnista sitten kun kokemusta siitä saan.
Koko on hitusen isompi muiden valmistajien väkästimiin, mut onhan tuossa kaikki yhdessä paketissa. Kello istuu ranteeseen tosi hyvin ja hihnakin ylettyy takin päälle hienosti.

Garminin oma treeniohjelmisto ei kyllä säväyttänyt. Onneksi on olemassa Sportstrack joka on lähes täydellinen. Kaikki datat siirtyy ohjelmaan hienosti ja ainakaan tähän mennessä ei mitään ongelmaa ole ollut. Siirrossa käytettään Garminin Ant+ usb tikkua, jonka kautta Garminin siirtosoftan kautta tiedot siirtyvät langattomasti koneelle josta sit Sportstrack nappaa ne. Mittarin kun käynnistää 5m etäisyydellä ant+ tikusta niin siirrot tapahtuu automaattisesti, mitään ei itse tarvitse tehdä.
Forerunner 310XT tukee siis kaikkia ant+ laitteita joista yksi on selkeästi hankitalistalla. Haluun Powertapin. :) On vaan niin perhanan kallis että joutuu säästämään. Powertapistakin on siis ant+ versio jolloin watit sun muut saa näkymään langattomasti kellossa ja tallentumaan treenidatan mukaan. Huisaa.

Eli siis hyvä ostos kaikinpuolin. Ainoa miinus on jo joskus aikaisemmin mainitsemani R-R mittauksen puutos, mutta eipä sekään haittaa. Sain Suunnon t6:sen huollosta ja voin sillä mittailla aamusykkeitä ja sykevälivaihteluita siihen asti kunnes sen saan kaupaksi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...