sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Treeni"leiri" Vuokatissa takana, nyyh!

Viisi päivää meni kuin siivillä. Ihan huippua tällainen, kun ei ole ollut mitään pakollista tai velvoittavaa elämässä. Sai treenata oikein kunnolla ja ihan siellä palautumiskyvyn yläkynnyksellä. Aamupäivän harjoituksen jälkeen ruokaa napaan ja päikkäreille sit olikin illemmalla jo valmis lyhkäiseen päivän toiseen treeniin. Ilta illalla taas ravintoa keholle ja nukkumaan. Aamusella aamupalan jälkeen taas sama kuvio. Kaippa mussa on jotain vikaa kun nautin aivan valtavasti tuollaisesta. Nyt vielä sää ja keliolosuhteet olivat aivan täydelliset, ladut olivat aivan huippukunnossa ja vaaran maisemissa oli melkosen kaunista ja komeaa sivakoida. Olisi nykykunnon ehdoilla voinut tätä jatkaa vielä muutaman päivän. Tosin ihan hyvä lopettaa tähän, antaa mahdollisuus ja aikaa levolle sekä siten välineet sille kehittymiselle.
Ainakin puolet tämän viikon urheilusta tein selkeästi VK alueella joka ei ollut ihan suunniteltua. Maasto on Vuokatissa vaan melkoisen haastavaa, esim. eilisellä hiihtolenkillä nousumetrejä kertyi 223m. Sykkeet karkaa helposti ja oikeastaan väistämättä ylös ja kun kapuamiseen menee aikaa niin sykkeetkin on korkealla kauan. Tosin tultiinhan sieltä vaaran päältä alaskin. Muutama alamäki oli aika huisa, huippunopeus eilen 41km/h.

Eilen aamulla käytiin ihmettelemässä Vuokattihiihdon lähtötunnelmaa kun yhdeksän aikaan starttasi iso lauma hiihtäjiä 30, 60 tai 120km kisaan. Päivän sivakkalenkillä hiihtelin osittain samoja latuja kuin kisaajat joten pääsin kuin varkain nauttimaan tunnelmasta. Kyllä täytyy ihmetellä kärkimiesten ja naisten poskettoman järkyttävää kehon energiantuotantoa. Miesten 120km kisan voittaja Jouko Höynälä veti reissun 7h5minuuttiin ja 60vapaan voittaja Jukka Hartonen 2h49minuuttin. Naisissa 60km vapaan voitti triathlonisti Tina Boman aikaan 3h14min ja 120km kullan nappasi matkan ainoa naisosallistuja Riitta Siltanen aikaan 8h23min. Aivan käsittämätöntä, huh huh! Propsit ja hatunnosto

Juu ja keilaamassakin käytiin pari kertaa, jälkimmäisellä kerralla sain jo kaatojakin aika hyvin, jopa niin paljon että tein piste-ennätyksenikin 141 pojoo. Yhteen sarjaan jopa neljä kaatoja ja kaksi paikkoa, loput menikin sitten ihan harakoille. Heittokäden ja vasemman kankun lihakset on hitusen hellänä tuosta ei niin normi harrastuksen spesiaali liikkeistä. Onneksi on hieronta-aika varattu heti huomisaamuksi, siellä availlaan koko kehon lihakset.

Sitten sitä statistiikkaa:
Treeniä sain viiteen päivään ujutettya yhteensä: 10h40min, josta hiihtoa: 6h50min, juoksua: 1h15min, uintia 1h35min, fillaria: 45min ja lihaskuntoa 15min
Tämän päälle vielä pari tuntia keilaamista, jokailtainen noin 30-40min venyttely ja vesihieronnat. On nyt kehoa hellitty oikein urakalla. Jeee!
Ens viikko siis himmaillen ja palautellen, sit jatkoa kehiin.

Vuokatin ladut:

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...