lauantai 17. heinäkuuta 2010

Finntriathlon Joroisilla.

Suomen ykköstapahtuma triathlon-ympyröissä on pikamatkan osalta läpi suoritettu. Olipahan taas aivan uskomattoman hienoa puuhailua. Perjantaina illalla 18:30 starttasi sprinttimatka osuusmittoina: uinti/200m + fillari/20km + juoksu/5km. Järveen syöksyi reilut 100 immeistä, miehiä ja naisia.
Lyhyt yhteenveto:
Uinnin eka 100m oli melkoista painia ja käsi/jalkarysyä. Mun yli uintiin ja itse uin ainakin yhden kaverin yli. Koko alkumatkan puoleenväliin asti oli kontaktia kisatovereihin enemmin tai vähemmin. Täysiä uin alusta asti ja uintiaika olikin aika hyvä, en vaan voi käsittää miten ne jotkut voi uida niin älyttömän kovaa...huh!
Ekassa vaihdossa töpeksin aika pahasti, kun otin vahingossa väärän varustepussukan. Vaihtopaikalla huomasin, että jaahhas, väärän värinen kypärä, väärän merkkiset kengät. Eipä muuta kuin takaisin ja kassin vaihto. Tässä turhaantui sellainen ~45sekkaa.
Fillari kulki ihan kivasti. Kun kerran juoksu on mulle niin kamalan vaikeeta, niin kokeilin nyt sellaista taktiikkaa, et himmailin vähän koko pyöräosuuden. Lopun 5km pääsin ajamaan letkassa, joka helpotti vielä entisestään menoa. Pyöräkamppeet vaihtuivat juoksuvermeisiin kivuttomasti, mut se juoksu ei sit ollutkaan kivutonta ja leppoista. Onneksi mun kanssa jolkotteli sellainen hieman ikääntyneempi herrasmies, jonka avustuksella sain pidettyä edes jonkinsortin vauhtia yllä. Aina mutkissa vaihdeltiin kohteliaasti sisäkurvivuoroja. :D
Et sellainen reissu. Osuusajat olivat: Uinti (2:52), pyörä (39:46) ja juoksu (25:24). Kokonaisaika (1.08.10,5). Olin kokonaistuloksissa sijalla 16, kun miesten sarjassa oli osallistujia 44. Senkin puolesta ihan ok. Ajanotto oli siis chipillä, eli tarkkaa hommaa.

Lauantaina käytiin sit vaimon kanssa katsomassa puolimatkan, eli sen ihan oikean Finntriathlonin (1/2 matka joka on siis uinti 1,9km + pyöräily 90km + juoksu 21,1km), uinnin lähtö ja eka vaihto. Puolimatkalle lähti ennätysmäärä osallistujia. 453 taisi olla virallinen määrä. Lähtö oli huisaa katseltavaa, samoin vaihto pyöräilyyn. Proot ui ihan käsittämätöntä vauhtia ja fillaroi ja juoksi kans. Suomen mestaruus meni Hastille aikaan 3.57.07, toinen sija Marko Tömäselle ajalla 4.05.15 ja kolmas meidän triathlonkoulun "rehtorille" Tuukka Miettiselle ajalla 4.07.02.
Kyllä siellä ammattilaisten keskuudessakin kohellettiin ja huolella. Yksi kilpailija heitti uintikamojen mukana pyöräilylasit huoltopakun perälle, josta sitten yritti etsiskellä omaa säkkiään muiden seasta. Eräältä Jyväskyläläiseltä meinasi unohtua uintipuku kisa-asun päälle. :)
Sit ihmettelin kovasti tuota peesausta pyöräosuudella. Sen pitäisi olla kiellettyä, mutta silti aika moni ajoi aivan edellä olevan takarenkaassa kiinni. Mitä ihmettä? Kyllä siellä näytti pari tuomareiden skootteria ajelevan ja yhden huomatuksenkin kuulimme, mutta silti. 

Jee, mutta onpahan taas fiilikset katossa ja motivaatio treenaamiseen entistä kovempi. Tänään illalla vähän uimaan ja huomenna pitkälle pyörälenkille.
Loppuun pieni previkka kuvasaalista Joroisilta ja mun galleriaan: (http://skokko.1g.fi/kuvat/Triathlon/)  ilmestyy sit joskus lisää ja enemmin fotoksia. Myös siis tuolta Kokkolasta ja tulevaisuudessa muistakin triathlontapahtumista,joissa  kameran kanssa olen.3 kommenttia:

Jarkko Koivunen kirjoitti...

Kiitti, Hyvä raportti (googlella löysin tämän)! :)

Toi peesaus ihmetytti kyllä monia, ja itseänikin 'veturina' jopa pieneen ärsytykseen saakka. Mun perässä oli oikeastaan kokoajan joku, ja jossain vaiheessa ihan pitkä jonokin.
Kärkiporukkaa ilmeisesti valvottiin, mutta taaempana kuntosarjalaisilla oli ihan villi länsi menossa. Olihan se vaarallistakin, kun moni ajoi tri-tangoilla.. jos olisi vaikka tullut rengasrikon takia äkkipysähdys, niin mulla olis varmaan jonkun aerotangot selässä kiinni. :D

koira nimeltä Jussi kirjoitti...

Onnittelut, vedät kyllä hienosti! Hyvännäköistä hommaa. Olet täysin hurahtanut kestävyyskone. Eiköhän päräytetä joku ultratempaus jossain vaiheessa, tiedän itseni lisäksi muutaman muunkin masokistin joka voisi lähteä porukoihin?

Anonyymi kirjoitti...

geotorelxzp low rate loans
low interest loans

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...