lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kokkola triathlon

Nonnii, nyt se on eka triathlon-kisa takana ja fiilikset katossa. Vaikka ihan kaikki ei menny niinkuin Stömsössä, niin olipahan kivaa. Jos yhden kokemuksen perusteella voi sanoa, niin sanonpa että tämä on mun laji, tai lajit. :) Kuntosarjassa matkat olivatkin hieman lyhyemmät kuin kilpasarjoissa ja tämä tieto muutti kisataktiikan täysin. Otin käyttöön Jeminan ja Aleksin facebookissa antamat ohjeistukset, eli heti alusta kovaa. Mun kovaa ei oo kovin kovaa, mut se on mulle kovaa. :D Matkat oli: uinti 500m, fillari 20km ja juoksu 5km. Olin siis valmistautunut matkoihin: 1500m/40km/10km.
Käynpä tässä läpi koko suorituksen:

Uinti: Lähtölaukaus ja sukellus veteen -> edellä olleen varpaat naamalle -> lasit täyteen vettä. Jee! Enpä tuosta liiemmin hätääntynyt vaan ravistin lennossa vedet pois ja sit kauhomaan. Suunnistus oli helppoa ja alussa jouduin kiertämään oikealta, kun meinasin kokoajan uidan edellä menevien jalkoihin kiinni. Löysin ekan poijun kierron jälkeen hyvän peesattavan, joka ui samaa vauhtia kuin minä. Toisen poijun jälkeen jo hiukka hapotti, mut lisäsin vauhtia ja menin peesattavasta ohi suoraan luiskalle ja maihin. Hengästytti kovin, uin siis aavistuksen liian kovaa.

Vaihto1: Rauhallisesti menin kamppeiden luokse samalla riisuen märkäpukua, puku pyöräpukille roikkumaan, fillarikengät jalkaan, kypärä ja lasit päähän ja menoksi.

Pyöräily: Pyöräily ajettiin kahtena 10km lenkkinä, joista ekalla kierroksella hieman himmailin, toisella ajelin vähän ronskimmin. Näin jälkikäteen ajateltuna olis voinu ajaa sen ekankin ihan kunnolla. Turhaan siis säästelin. Tässä ei mitään ihmeitä. Muutaman ohittelin ja aika moni meni tuulispäänä ohitse.

Vaihto2: Pyörä pukille, kypärä ja lasit pois ja kenkien vaihto. Tässä vaiheessa huomasin mokan "FAIL". Olin jättänyt juoksulenkkarit ja sukat fillaripukin alle ja siihen yläpuolelle olin viskannut märkäpuvun, heh. Mitäs tästä seurasi. Kaikki vesi oli tippunut suoraan varusteiden päälle. Lenkkarit ja sukat ihan litimärät merivedestä. Eipä auttanut itku markkinoilla, sukat ja tossut vaan koipiin ja juoksemaan.

Juoksu: Juoksuosuus oli 2*2,5km, joista eka oli vaikee. Pyöräilyn jälkeen on edelleen niin nihkee aloittaa jolkottelu. Pohkeita meinasi krampata ja meno oli takkuista. Toinen kierros meni todella paljon paremmin ja sain hieman kiristettyä vauhtia. Kolme meni ohi tässä osiossa.

Viralliset ajat olivat: uinti (9:21), pyörä (35:52), juoksu (24:36), loppuaika (1:09:49)

Summasummaarum: hieno kokemus ja lähtölaukaus tämän lajin hienouksiin. Olen vielä kaikissa lajeissa aika huono, eli tasaisesti kun kaikkea kehittää niin voela. Juoksu on ehkä kaikista huonoin, sit uinti. Fillari kulkee ihan kohtuullisesti, tosin lisää voimaa koipiin niin menee ylämäetkin paremmin. Sit käyn ostaa lenkkareihin kuminauhat, niin ei mee aikaa solmimiseen. Tällä reseptillä tulevaisuuteen.
Ensi perjantaina olisi tällainen pikamatka taas tiedossa, tällä kertaa Joroisilla. Huisaa!

Tässä parit fotot olis kivat kuvat meikämandoliinosta (aukee isompina kun klikkaa):
Lähtölaukaus, oon tossa oikella tuo, jolla on punaista puvussa.
 Siellä mennään, mie tuolla oikealla aika edessäPuuskuttaa kovin.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinhän tuo ekaksi kisaksi!
Varsinkin uinti sujui hyvin. Itse kauhoin kolmatta minuuttia kauemmin saman matkan, mutta juoksussa ero tuplasti mun hyväksi, joten pururadalta vaan kovuutta lisää!

Sami Kokko kirjoitti...

Juu, juoksu se on se miun heikoin lenkki...toistaiseksi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...