sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

v15.

Pyöräilykausi virallisesti avattu, aivan mahtavaa! Tuli käytyä viitenä päivänä maantiellä ja kerran maastopyörälläkin polkemassa. Kilometrejä ihan kivasti ensialkuun, 188km. Näin äkkiseltään otti aika paljon alaselkään. Kovasti oon keskivartalon lihaksia jumppaillut talven mittaan, mut kaippa se on tuo yht´äkkinen asennon muutos ja staattinen pitkäaikainen asennon pito, johon vaan pitää tottua. Persaus ei liiemmin oo puutunut tai muuta sellaista.
Uusi aika-ajofillari saa vielä odottaa tosielämän kastettaan. Jahka tiet putsaantuu, pöly ja kurapaska häipyy niin sit. Trainerissahan se on ollut kiinni siitä asti kun kotia roudailin.

Keskiviikon maantielenkillä ajelin verran jälkeen 2*20minuuttia reippaasti. Väliin 10minsan palautukset. Osuivat suurinpiirtein samoille tieosuuksille kakskytminuuttiset, suunta tietty päinvastainen. Keuruun tiellä ajelin, joka olikin ihan putipuhdas asvaltin osalta. Pöly kyllä pöllysi isompien autojen ohi ajaessa.
Tästä saipi kauden alkuun jotain dataa nykyisestä vauhdista. Nopeutta pitää kyllä kalastella reippaasti reserviin. Nyt keskarit oli molemmilla 31.5km/h ja sykkeet ekalla 10-20 yli aer. ja toiselle 15-25 yli aer. Wattimittaria kun en omista niin sykkeisiin pitää sitoa fillaritreenitkin. Ja passaa mulle tuollainen oikein hyvin.

Perjantaina oli toisen tehotreenin vuoro ja hetken mielijohteesta hyppäsin maastopyörän selkään ja renkaat kohti Laajavuorta.~15minsaa kevyttä verryttelyä jonka jälkeen kapuamaan Laajavuoren päälle hyppyrimäen mäen suunnasta. Kadenssi pieni, eli voimaharjoitus parhaasta päästä. Vetojen ajallinen mitta haarukoitui aikaväliin 7:15-7:45. Koivet oli viimeviikkojen temuamisesta jo melkolailla paketissa. Oli ihan sairaan raskasta. Olin suunnitellut viisi nousua, mutta neljännellä loppui puhti aivan totaalisesti, joten pienen lenkuran kautta vähän nöyrtyneenä kotia kohti.
Eli tuota treeniä pitää kyllä tehdä tässä useamminkin. Ehkä kovinta mitä oon koskaan tehnyt. Toistoja vaan lisää kauden edetessä.
Kävin koklaa perään juoksuakin ~2kilsaa. Penikkaan sattuu edelleen, eli taukoa vaan, ei mahda mitään.

No uinnissakin tuli tehtyä jonkin sortin ennätys kun kauhoin viikon aikana pikkuisen rapiat 9 kilsaa. Lauantain uintiharjoituksien pääsarja oli aika karu. Lopussa todellakin tuntui. :)

Kokonaisvaltainen väsymys on jo sitä luokkaa, että ensiviikon lopo on poikaa ja hiukan sitä olen jo odotellut. Töistäkin on lomaa ja pientä matkailua Suomenmaaassa tiedossa. Treenisuunnitelmat ensiviikolle ovat aika vähäiset. Jos vaikka parit uinnit, yhden fillarin ja juoksukokeilun saisi aikaiseksi. Sillein vähän ja kepoisasti.
Jos palaudun hyvin, niin rimpuilen  toisen tällaisen samanlaisen neljän viikon satsin likipitäen samalla sabluunalla. Pikkaisen vaan lisää määrää jokaiseen viikkoon.

Ja tämän viikon treenit:
Ma: Lepo
Ti: ap.Uinti 3km + Salilla 30min   ip.Maantiepyöräily 45min + Juoksu 10min
Ke: Maantiepyöräily 1h40min (sis.2*20min /pal.10min)
To: ap.Uinti 3,1km + Salilla 25min   ip.Maantiepyöräily 2h
Pe: MTB 1h10min (sis.4*Laajavuoren päälle /pal.~3-4min)
La: Uinti 1h30min + Salilla 35min
Su: Maantiepyöräily: 2h45min
Yht: 13h 50min


Ps. Maksoin perjantaina osallistumismaksun Finntriathlonin kuntosarjaan. Reipas kolme kuukautta aikaa treenata ja sit pitäisi olla iskussa. Hui!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...