sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

10km maantiejuoksu ja pitkä fillarilenkki.

Juhannusaattona Lannevedellä juostiin jo melkoiseksi perinteeksi muodostunut Kiimasen savulenkki. Hassusta nimestään (Kiimasjärven ohi juostaan Kiimasjärventiellä) huolimatta aivan mahtava tapahtuma, joka on kerännyt jo useana vuonna noin tuhatkunta juoksijaa todella kauniiseen Lanneveden maisemaan ravaamaan kilpaa. Lähtöviivalla on vuosien saatossa näkynyt kansallisen ja kansainvälisen tason menijöitäkin.

Omaksi tavoitteeksi olin viime viikkojen kovempien treenien analyysien perusteella asettanut 50minuutin alittamisen. Reitti ei ole mitään tasaista tallaamista, vaan mäkiä löytyy (alempana hieman käppyrää).
Lähtölaukauksen ja alkuryysiksen jälkeen pääsin aloittamaan oman juoksuni. Olin päättänyt jolkotella ns. tasaisen vahdin taktiikalla, eli kaikki kilsat likipitäen samaa vauhtia ja tässä tapauksessa alle 5min/km. Aika hyvin onnistuin vaikka viimeisen noin 1,5km nousun aikana tuli hieman heikko fiilis. Loppuaika oli 47:53. HURRAA! Sykkeet huiteli aika korkeella. Keskisyke 186 ja huiput 196. Meni siis koko matka reippaasti hapoilla. :)
Tulos parantui vuodentakaisesta ~5 minuuttia ja kaikista eniten mieltä lämmittää oman kuntotason oikein arviointi. Oikein on sellainen mahtifiilis. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan ja kehittämään ominaisuuksia.

Kärki meni hurjaa vauhtia ja velipoikakin päihitti minut reippaasti. Tulokset.
Top-menijät saavatkin mennäkin omia käsittämättömiä vauhtejaan, mutta veljen aion haastaa ensi kesänä tosissaan. ;) Terkkuja vaan Tuomakselle.
Sykekäppyrä kilvan juoksusta

Matka/korkeusLauantaina heräillessä olin varautunut jalkajumiin, mutta ylläri pylläri, jumissa ja kipeinä olivatkin kädet. Mitä ihmettä? Käsilläkö olin juossut?
Päivän suunnitelma oli pitkä fillarilenkki ja sen suoritinkin. 110km hissunkissun sisältäen muutamat lyhkäiset spurtit. Jalat eivät ihan tuoreimmat olleet ja sainkin aikaiseksi tutun ja turvallisen polvikivun. Tämä hieman harmittaa, muuten oli mainio lenkki.

Koko juhannusviikonloppu siis vietettiin maalla, vanhempien mökillä, joka on todella mukava paikka. Aika lähellä tässä, mut silti tarpeeksi kaukana. Terassilta on tällaiset mainiot maisemat:Ensiviikon lauantaina kilpailen Kiskossa varttimatkalla, jos siis vain koikkeli tervehtyy. Parit terävät treenit siis tietty myös.

2 kommenttia:

Iina kirjoitti...

Onnee! Ihan kohtalaisen kovaa oot mennyt.:)

Kauramoottori kirjoitti...

Hyvää vauhtia oot pitäny tossa maastossa. Tuloslistassa oli pari muutakin tuttua nimeä.

Ja kärkipää näytti muodostuvan Suomen kärkipään suunnistajista. Ne ovat erään kaverin mukaan kovemmassa maastojuoksukunnossa kuin maastojuoksijat tällä hetkellä.

Joroisiinkin olis enää kaks viikkoa. Saa nähä miten siellä sit käy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...