maanantai 9. tammikuuta 2012

DNS

Eipä mennyt niin kuin Strömsössä. Melkoisen mielenkiintoinen uusi kokemus kylläkin takataskussa.

Aamusella olin kärppänä 7:30 leikkausosastolla. Hoitaja ilmoitti, että pieniä järjestelyjä joutuvat puuhaamaan, oli nääs viikonlopun aikana heräämöön tullut vedet sisälle jotain kautta. No eipä mittään, siinä vaihtelin smurffiasusteen päälle, vetelin esilääkkeet nassukkaan ja jäin odottamaan kutsua saliin. Kutsu tulikin piakkoin ja aloitettiin valmistelut. Kanyyli käteen sekä hieman mukavuusainetta sisuksiin.
Operaatio oli tarkoitus tehdä puudutuksessa. Käteen ja vähän muuallekin aseteltiin "sähkölätkiä", sit kaulan kantturoille vasemmalle puolella napautettiin neula sisuksiin. Sähköllä annettiin vähän väliä napakoita tujauksia, joiden avulla puudute saatiin tungettua oikeaan osoitteeseen. Kuulemma sellaisen 40ml tujautti matskua sisään. Siltä se sit tuntuikin. :)

Kaikki oli lähes valmista ja leikkaava lääkärikin saapui paikalle, kunnes...
Canceled, vedet olivat tulleet sisään myös sähkökeskukseen. Riskillä ei pelailla, joten operaatio peruttiin.
Siitä sit muutaman tunnin päästä isukki tuli hakemaan aivan pöllyissään ja puuduksissa olevan poikansa kotiin elpymään leikkauksesta jota ei tehty. :)

Melko tehokkaat on aineet tänä päivänä ~7 tuntia oli koko vasen käsi ja kaulan vasen puoli aivan tunnoton ja hervoton. Vaikka kuinka yritin ei sormen päätäkään saanut heilautettua. Oli kuuppakin hitusen sekaisin.
Tässä illan mittaan alkaa jo tunto ja toiminta palautua.

Lupasivat tällä viikolla vielä soitella uuden ajan, tottakai mahd. nopsaan olis kiva.

Piirsivät ruksin operoitavaan käteen muistutukseksi. :)

3 kommenttia:

Iina kirjoitti...

No on mahtanu tympiä kun joutuu kärsimään kaikki ylimääräiset piikitykset ja puudutukset eikä sit leikatakaan! Tuli muuten tosta raksista mieleen, että kuulemma jossain päin Suomea on oikeesti laitettu joskus lonkkaproteesi vahingossa väärään lonkkaan. (tietääkseni tää ei ees ole urbaani legenda) Että ehkä se raksi on ihan hyvä varotoimenpide. :D

Hartsa kirjoitti...

No jopas oli ärsyttävä tapaus. Toivottavasti saat nopeasti uuden ajan.
Mullakin merkkasivat leikattavan olkapään ruksilla. Moneen kertaan myös varmistivat, että on oikea (vasen) käsi kyseessä.

Sami Kokko kirjoitti...

Juu, vaikka olikin mielenkiintoinen kokemus, niin ottaa aika tavalla tuonne mentaalipuolelle tällainen. Jännitin tuota maanantaitakin aika paljon etukäteen. Nyt saan jännittää samat uudestaan, tosin sillä erotuksella, et tiedän puudutusoperaation olevan suhteellisen vaivaton.

Hyviä puolia on se, että tällaisena ääriuteliaana ihmisenä olen maanantain kokemuksen pohjalta keksinyt jo lukuisia mieltä askarruttavia asioita, joita aion anestesialekurilta udella. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...