lauantai 21. tammikuuta 2012

Olkapääoperaatio onnistuneesti takana

Tällä kertaa päästiin maaliin asti. Jee! :)

Perjantai aamulla olin taas leikkuumestoilla aamutuimaan. Hieman ysin jälkeen alkoi jo kerran koettu puudutussessio. Hyvin taas aineet toimivat joten ~11 maissa päästiin aloittelemaan operaatio. Oli ajoittain aika härskin tuntuista olla "tajuissaan" operaation ajan. Tietenkään mitään kipua en tuntenut. Melko kovakouraiselta kyllä tuntui käsittely. Ilmeisesti ~1h30min meni aikaa kaikkeen. Tähystämällä onnistui ja tästä olen iloinen.
Muutenkin osaston henkilökunta oli aivan mahtavaa, koko prosessista jäi aihepiirin nihkeys huomioon ottaen hyvät fiilikset. :) Kiitos kaikille sinne vaan.

No sit asiaan:
Olkapäästä löytyi jo tiedossa olevien hauislihaksen jännevamman ja solarin vikojen lisäksi myös hieman extraa. Olkanivelen Labrum oli revennyt osin irti. Tämä jouduttiin vähän niin nuin lisätöinä nitomaan parilla ankkurilla kiinni. Lisäksi lääkäri kävi kertomassa, että nivelrikon määrä tuolla olkapäässäni oli todella paljon pahempi kuin mitä oli odotettu. Aika runsaasti oli joutunut siistimään paikkoja. Labrumin repeämä on kaiketi aiheuttanut olkanivelen alipaineen "purkautumisen", joka taas on aiheuttanut niveleen väljyyttä, joka taas on johtanut kulumiin. Tämä kaikki johti taas siihen, että kuntoutus/saikku osasto piteni kerta heitolla runsaammanlaisesti.

Nyt on kulunut reilu vuorokausi leikkauksesta ja olo on suht. hyvä. Tottakai sattuu ja välillä kalvaa aika reippaammanlaistikin, mutta olin valmistautunut paljon pahempaan. Kivunhoito on nykyään hieman parempaa kuin ennen ja puudutus antoi reippaasti etuja vs. nukutus.

Eka kontrolli on kuuden viikon päästä ja tähän asti joudun pitämään kättä kantositeessä. Kevyitä passiivisia liikkeitä saa ja pitää tehdä päivittäin, mutta esim. olkanivelen ulkokierto on absoluuttisen kielletty.
Haluan tuon kontrollikäynnin aikana saada rehellisen vastauksen olkapääni tilasta. Hieman on inhottavat fiilikset nivelrikon takia.

Urheilu-blogini muuttuu nyt siis hetkeksi kuntoutus-blogiksi.

Hieman jo hymyilyttää. :)

4 kommenttia:

Umppari kirjoitti...

Tsemppiä paranemiseen!!

Hartsa kirjoitti...

Hyvä juttu että leikkaus onnistui.
Harmi että vaurio oli noinkin laaja.
Eikun tsemppiä ja malttia kuntoutukseen!

Sami Kokko kirjoitti...

Hyvä tästä vielä tulee. 2013 oon ihan jäätävässä iskussa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Sattumalta löysin sun blogin ja aika samanlainen tilanne mulla myös. Huomenna olkapään tähystys, takalabrum puuttuu melkein kokonaan.. Tahko MTB on jo maksettu eli jännityksellä odotan tulevaa. Kivut, kuntoutus, eläminen kantositeen kanssa mietityttää kovasti.. Pitää vielä tarkemmin paneutua sun kirjoituksiin, aika hätäseen luin nyt läpi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...