sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Viikko kahdeksan

Hui kun oli kiva viikko kaikinpuolin. Yökköstauti voitettu, ruoka alkaa maistua ja iltavuoroviikko töissäkään ei latistanut tunnelmaa, noh ehkä lauantai käkkiminen työmaalla otti kupoliin.
Keskiviikkona meikämandoliino hiihti elämäni lyhyimmän reissun, kaiken kattavat 130m. Illalla ja yöllä tuiskunnut pakkaslumi ei luistanut, siis EI LUISTANUT. Hiihdin eka töyrään päälle ja käänsin hiihtimet takas. Alamäessä en päässyt senttiäkään eteenpäin ilman lykkimistä... huisaa. Onneksi olin saapunut Laajavuoreen juosten, monoiset siis lenkuroihin, kävin venkuloimassa lyhyen juoksu pyrähdyksen ja päälle vähän kuntopiiriä. Ei mennyt päivä harakoille vaikka ei suksi luistanutkaan.
Sit kävin ostaa Rismasta nenäklipsin jota testasin torstaina uinnin apuna. Nenään ei mennyt vettä, eikä nenä vuotanut illalla, mut oli tosi raskasta hengittaa. Siis uidessa. Pitänee vaan harjoitella. Nähtävästi normaalisti imaisen ja puhaltelen ilmaa sekä suun että nenän kautta ja nyt kun nenäreitti oli väkivalloin tukittu niin ei kaasut virranneet entisenlaisesti, elimistö huuti happea, eikä päässyt kaikesta hiilidioksidistakaan eroon. Netistä löysin muutaman hengitystekniikkaa koskevan artikkelin ja niistä bongasin muutaman hyvän vinkin hengitysharjoituksiin. Uinti oli kuitenniin niin mukavaa että rankaisin itseäni siitä hieman liian kovalla punttitreenillä heti perään. :D
Tänään oli sit tosi raskas hiihto keli. Välillä luisti ja välillä ei. Laajiksen kuntokympillä ennen laavua mut ohitti sellainen atleettinen hiihtäjä Suomen maajoukkueasuste yllään. Läksin alamäkeen peesiin ja kuinkas ollakaan, kantoihin kiinni. Mulla luisti todella paljon paremmin kuin sillä. Mäen jälkeen on luonnollisesti ylämäki ja ajattelin testata kuika pysyn peesissä. Suomiasustekaveri näytti sivakoivan sellaista rentoa menoa. Nooh, läksin kauhomaan ylämäkeen ihan tyypin kannoilla omalaatuista kuokkaani jossa hosutaan, kauhotaan ja heilutaan mitä vaan suinkin keretään. Mäen puoliväliin mennessä Suomisuksija oli hävinnyt jo horisonttiin ja minä jäin haukkomaan henkeäni ja hidastamaan reippaasti tahtia. Nöyrää poikaa. Paljon on kehittymisen varaa vielä. :D

Ais joo, ilmoittauduin sellaiseen urheilu "kouluun" josta toivottavasti saan ammennettua itselleni sekä uintitekniikan opastusta, pyörän ajoasennon säätövinkkejä ja minulle räätälöidyn harjoitusohjelman ja muitakin hyviä vinkkejä. Katsellaas mitä tästä seuraa, vai seuraako yhtään mitään.

Ja viikon rimpuloinnit:
Ma: Juoksu: 30min, 4,2km + Fillari(traineri): 30min + LK: 20min
Ti: Fillari(traineri): 60min
Ke: Juoksu: 30min, 4,2km + LK: 30min
To: Uinti: 35min, 1,3km (sis. tekniikkaa) + Punttia 50min
Pe: Lepo
La: Fillari(XC): 65min, 16km + Juoksu: 35min, 4,6km
Su: Hiihto: 50min, 12km. Olipa raskas keli. Keskisyke 160
Yht: 7h15min

 Tässä vielä syke- korkeus- vs. aikakäyrä sekä reittikartta sunnuntain hiihtolenkiltä:

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...