maanantai 30. elokuuta 2010

Voimatreenikausi aloitettu.

Kaikenmaailman nuhat ja kurkunkutitukset on nyt taakse jäänyttä elämää, katse kohti ensi kesän koitoksia fokusoitu ja voimatreenikausikin tänään aloitettu. :)
Kokeilen nyt sellaista 2/1-viikkorytmitystä, elikkäs kaksi kovempaa, joista jälkimmäinen hieman kovempi kuin ensimmäinen ja siihen päälle viikko himmailua.  Kevyellä nousujohteisuudella tietenkin.
Viikot koostuvat kahdesta-kolmesta puntista, yhdestä-kahdesta pyörätreenistä, joista toinen on lajivoimaharjoitus, kahdesta-kolmesta juoksusta ja kahdesta-kolmesta uinnista, joista ainakin yksi sisältää selkeän hieman kovemman pääsarjan. Pitkää treeniä en aio tehdä kolmen viikon syklissä kuin 1-2 kertaa.
Punttipentteily menee suurinpiirtein kaavalla: kuukausi ihan perusjyyrää, sitten sekaan enemmän maksimityyppisiä harjoitteita joita lisäillään pikkuhiljaa joukkoon enenevissä määrin ja loppusyksystä myös pidempiä sarjoja joillekin kerroille. Salilla liikkeitä on jaloille, ylävartalolle ja corelle ~ 4-5 per alue. Pidättäydyn ihan perushommissa, ei mitään kikkailuja.
Pyörällä sit joko trainerilla ihan pienellä kadenssilla ja isolla vastuksella "vetoja" tai sitten ulkoilmaan ylämäkivetoja tahi maastolenkki. Nämäkin hyvällä väännöllä. Pyöräily tapahtuu ulkona aina kun siihen on säiden puolesta mahdollisuus. Mua ei ihan kamalasti kiehdo kylmässä vesisateessa kurjistelu vaikka joskus sellainenkin on ihan paikallaan.

Ja tämän kaiken tarkoitus on siis lisätä voimatasoja, jotka meikkiksellä on aivan onnettomat. Liikkuisi se fillari ensi kesänä hitusen kovempaa, samoin uinti ja sit saa hieman tukikudosta suojamaan paikkoja.

Tällä systeemillä mentäisiin ihan tuonne lumille asti, jolloin hiihtohommelit muuttaa kuvioita. Laitetaan siitä sit infoa, kun on ajankohtaista.

Tänään uimahallin punttiksella oli samaan aikaan eräs tuttu pro-hiihtäjä, jolta sain aika hyviä treenivinkkejä. Opit ihmisiltä, jotka ovat metodeillaan saavuttaneet jo paljon, ovat tällaiselle peruspulliaiselle aika kullanarvoisia. Mahtavaa. :D


Sit kun joulukuussa käyn vielä vähän solariumissa niin tammikuussa oon jo tollanen kauhistus. :)

Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...