sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Viikko 53: Fillaria, hiihtoa, juoksua, Flexi baria ja kaikkee muutakin.

Holaa!
Uusi vuosi oli ja meni. Tajusin tuossa eläneeni kaikenkaikkiaan viidellä eri vuosikymmenellä, huisaa.

Ja sitten muutamia raportoimisen arvoisia liikunta juttuja:

Hiihto rintamalla olen käyttänyt ainakin puolet lenkkien ajasta tekniikan harjoittelemiseen. Ilman sauvoja suksimiseen ja tasatyönnön treenaamiseen. Hassua että ammattilaiset ovat taas kerran olleet oikeassa. :) Potkun suuntaavuus, voima ja teho on kehittynyt jo muutamilla kerroilla ihan valtavasti, tasapaino paranee silmissä ja mikä kaikista parasta, sain ahaa elämyksen Wassuun eli Wasbergin "kehittämän" tyylin hiihtämiseen. Ajattelin sisällyttää erillaisia tekniikka harjoituksia kaikkiin tuleviin hiihtotreeneihin. Katsellaan tuossa keväämmällä sitten niitä kilometrien saalistuksia enemmin. Tällä hetkellä hiihto on todellista happivelkaurheilua minulle joten sivakoimassa käyn korkeintaan kolme kertaa viikossa, useimmin vain kaksi.

Aloittelin tässä varovasti juoksunkin taas. Polvitaive on edelleen kipeä mutta ei lyhyet pyrähdykset ole sitä kipuilua liiemmin pahentaneet. Jospa lihaksisto vähän kerrassaan "parantaisi" itsensä. Uinti ja punttipentteily otetaan kehiin ehken viikolla 2.

Sit, oioi, aivan mahtavaa. Ostin vaimon serkulta (suhteita :D) Flexi barin, eli kuvan näköisen kapistuksen (tuo alemman kuvan nainen ei onneksi kuulunut pakettiin). Olen sillä heivaillut nyt säännöllisen epäsäännöllisesti muutamia viikkoja. Melkosen tehokasta treeniä. Vasemman leikatun olkapään alueen hermotus ei oikein ole toiminut kunolla sitten onnettomuuden ja leikkauksen. Ilokseni olen huomannut Flexi bar treenin auttavan tähän ongelmaan. Jotenkin tuon avulla saa aktivoitua sellaisia lihaksia ja lihasryhmiä joihin on todella hankalaa kohdistaa mitään millään muulla tavalla. Tulevaisuus näyttää et pääsisinkö kokonaan pois olkapään seudun säryistä ja ongelmista.Lopuksi vielä viikon treeni määrät ja muutama foto idyllisestä, viehättävästä ja kodikkaasta fillari treeniluolasta. :) LK = lihaskunto, eli kotijumppaa, eli vatsoja, selkää, punnerruksia, kyykkyjä sun muita enemmän tai vähemmän hyödyllisiä juttuja.

Ma: Hiihto: 50min, 9km + LK: ~30min
Ti: Kävely/juoksu: 35min, 3.5km + LK: ~30min
Ke: Hiihto: 50min, 9km
To: Lepo
Pe: Fillari(harjoitusvastus): 60min + LK:~20min
La: Juoksu/kävely: 30min, 3.5km + fillari(harjoitusvastus): 30min +  LK:~20min
Su: Hiihto: 60min, 10km
Yht: 6h55minRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...