torstai 1. lokakuuta 2009

Jyväskylän alueen pyörätiet surkeassa kunnossa

Jyväskylän seudun pyörätiet ovat varsin kammottavan huonossa kunnossa. En ole tällaista tietenkään aikaisemmin rekisteröinyt, nyt kapoisilla renkailla ajellessa tämä on tullut harvinaisen selväksi. Routa on tehnyt tehtävänsä aiheuttaen melkoista railoa pitkin, poikin ja kauttaaltaan. Karkeaa hiekoitus sepeliä löytyy myös kaikkialta. Olen joskus seurannut fillari foorumilla käytyä keskustelua tappajasepelistä hieman huvittuneena, nyt ymmärrän oikein hyvin.
On tullut ajeltua ajotiellä vaikka vieressä olisi ollut pyörätie. Jotenkin ei ihan kauheasti kiinnosta kaatuilla ja vielä vähemmän kiinnostaa renkaan paikkaus show hikisenä jossain hevonkuusessa. Terävä sepeli puhkoo tuollasen 23millisen renkaan aikas helposti kun kohdalle sopivasti osuu ja ei kovin kummoista arvaltti halkeamaa tarvitse että eturengas sellaiseen sujahtaa.
Melkoinen investointi kaupungilta ja lähikunnilta vaadittaisiin, että pyörä- ja jalankulkuväylät kuntoon saataisiin, taitaa rahareikiä löytyä tärkeämmistäkin kohteista. Mutta aina on kiva nurista ja marista. :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...