sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Viikon 42 treenit

Ma: Lepo
Ti: Maantiepyöräily, 2h, 43km, PK
Ke: Yhdistelmäharjoitus uimahallilla, 30min kuntopyörällä, 30min soutulaitteella ja 30min uinti: 500m VU + 500m RU
To: Maastopyöräily, 50min, 8km, PK50% VK50%
Pe: Uinti, 60min, 1200m VU + 1100m RU
La: Harjoitusvastus: 1h20min, PK
Su: Harjoitusvastus: 1h, PK
Yht:7h40min, maantie 43km, maasto 8km, uinti 3,3km

Tämä viikko oli tarkoitettu hiukan kevyemmäksi viikoksi ja niinhän se menikin.

Tiistain lenkillä sattui ensimmäinen rengasrikko maantiepyörän kanssa. Onneksi oli varagummes, pumppu ja rengasraudat mukana. Naulahan sieltä löytyi kumin sisästä, hemmetti. Täytyy nyt hiukka tarkkailla tuota päälyskumia, et alkaako repeämään reikäkohdasta. Pumppailen 7 baarin paineet renkaisiin niin helposti saa tuo paine repäistyä reiän isommaksi. Täytyykin aloittaa rengas speksaus. :)

Harjoitusvastuksella treenaaminen on aika tehokasta. Maantiellä kun väkisinkin tulee rullailtua alamäkiä ja metsässä poluilla huilailee pakon edestä. Vastuksen kanssa pitää kihnuttaa kokoajan. Vaikka sykkeet on matalalla, niin jalat tekee töitä kokoajan. Tuo Elite vaikuttaa aika hyvältä ostokselta. Ääni on hiljainen, tuntuma on ihmeen hyvä ja ei ainakaan lopu tehoalueet kesken. Voipi olla etten koskaan kykene käyttämään sitä ääripäätä. :)

Ensiviikosta alkaen aloitan ihan itse suunnitteleman ohjelman mukaisen treenin, muutoksia varmaan tulee ajan ja kokemuksen myötä, mutta aloitetaan tuolla ja sompaillaan sit jos ei natsaa. Kolmen viikon sykleissä menisi asiat, kaksi kovempaa ja yksi kevyempi, ja taas uudestaan sama rulianssi. Määrät kasvaa, tehot edelleen matalalla ja tällä kaavalla siihen asti kunnes hiihtoladut aukeaa. Sit uudet tsysteemit ja vaihtelua kehiin.
Ajatus olisi kovien viikkojen aikana treenata 8h30minuutista 12 tuntiin, kun taas kevyt menisi 6h30min ja 8h:n välimaastoon.
Eli pyöräilyä, uintia ja saleilua. Polvi on edelleen niin kipeä, että juoksu saa odottaa parempia aikoja. Toivottasti keväällä pääsisi jo jolkottelemaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...